Aankondiging: VTB Agemene Ledenvergadering, 28 februari 2017

Op 28 februari organiseert de Vereniging Tropische Bossen (VTB) haar Algemene Ledenvergadering (ALV), met dit jaar als thema voor het inhoudelijke deel: ‘Botanisch onderzoek: nut en toepassing voor beheer en behoud van tropisch bos’. De ALV zal gehouden worden in de Botanische Tuinen op de universiteitscampus in Utrecht (Budapestlaan 17). Het programma is als volgt:
 
15:30 – 16:00 Ontvangst met thee & koffie
 
16:00 – 18:00 Inhoudelijk deel
16:00 Presentatie 1: Botanische tuinen, nut & noodzaak - Hans Persoon
Hans Persoon is adjunct directeur en collectiebeheerder van de Botanische Tuinen in Utrecht. Hij kan als geen ander vertellen over botanische tuinen en waarom deze zo bijzonder en belangrijk zijn.
 
16:15 Rondleiding door de Botanische Tuinen
Hans Persoon en andere rondleiders van de botanische tuinen zullen ons in kleine groepen rondleiden door de kassen zodat we met eigen ogen de prachtige plantendiversiteit kunnen zien en ervaren. 
 
17:00 Presentatie 2: Plantenonderzoek in de tropen - Paul & Hiltje Maas
Paul Maas is emeritus hoogleraar van de (oude) vakgroep Plantensystematiek aan de Universiteit Utrecht. Paul en zijn echtgenote Hiltje Maas-van de Kamer zijn bevlogen botanici met een schat aan ervaring in veldwerk en onderzoek naar plantendiversiteit. Zij zullen in hun presentatie een tipje van de sluier lichten over de bijzondere wereld van het plantenonderzoek in de tropen.
 
17:30 Presentatie 3: Herkomst- en soortsbepaling van tropische bomen m.b.v. DNA en chemische kenmerken - Mart Vlam
Mart Vlam is gastonderzoeker bij Wageningen UR. Daar onderzoekt hij de mogelijkheden om de geografische oorsprong van tropisch hout te traceren met gebruik van forensische technieken zoals DNA, jaarringen en isotopen. Hij zal iets over zijn eigen werk vertellen, en het werk van zijn collega Kathelyn Paredes die onderzoek doet naar soortsbepaling d.m.v. met chemische profielen.
 
18:00 – 19:00 Diner/buffet
 
19:00 – 21:00 Huishoudelijk deel
 
21:00 Borrel
 
Om 18:00 uur serveren we een buffet (gratis voor leden, 5 euro voor niet-leden) en om 19:00 uur zullen we vervolgen met het huishoudelijke gedeelte van de ALV. Tijdens dit gedeelte zullen er twee kandidaat-bestuursleden voorgesteld worden: Jaap van der Waarde als kandidaat-voorzitter, en Ron Lamain als algemeen bestuurslid. Met goedkeuring van de ALV zullen zij in het bestuur van de VTB plaatsnemen. Ook zal er in dit gedeelte een nieuw commissielid voor de kascontrolecommissie gezocht worden, lijkt dit u interessant – laat het dan weten op de ALV. Na het huishoudelijk deel is het om 21:00 uur het tijd voor een borrel!
 
Zowel het inhoudelijke als huishoudelijke deel zijn in verband met de beschikbare ruimte in eerste instantie voor leden bedoeld; niet-leden worden op een reservelijst geplaatst en krijgen bericht als er plaatsen over zijn om deel te nemen aan het inhoudelijk gedeelte. Deelname aan de ALV is gratis voor leden, niet-leden vragen we een kleine bijdrage van 5 euro als ze mee willen eten. Er is plaats voor 50 personen. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

Klik hier als bovenstaand formulier niet laadt.
 
Niet-leden die mee willen eten met het buffet: klik hier om de bijdrage met iDeal te betalen
 
 
Date: 
dinsdag, februari 28, 2017 - 15:30

Contact

Secretariaat Vereniging Tropische Bossen
Postbus 124
6700 AC Wageningen

Neem contact op via het contactformulier